Ingredience
-
4 lžičky nebo 4 plátky želatiny
-
200g smetany na šlehání
-
200g zakysané smetany
-
2 lžíce erythritolu/xylitolu
-
250g malin
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Do menšího hrnce si dáme smetanu na šlehání, zakysanou smetanu a erythritol a necháme projít mírným varem, dokud se erythritol úplně nerozpustí. |
2
Hotovo
|
Sundáme z ohně a vmícháme želatinu. (V případě plátkové želatiny postupujte, prosím, podle návodu). Směs necháme vychladnout. |
3
Hotovo
|
Maliny rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme je do vychlazené smetanové směsi. Nalijeme do skleniček a dáme na cca 3 hodiny ztuhnout do lednice. |
4
Hotovo
|
Malinovou panna cottu můžeme ozdobit domácí šlehačkou, rozvařeným LC ovocem nebo čokoládou. Dobrou chuť :) |