Ingredience
-
500g květáku
-
4 vejce
-
100g strouhané mozzarelly
-
20g mletých chia semínek
-
sůl dle potřeby
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Nejdříve si připravíme květák. Odstraníme listy, vyřízneme košťál a rozebereme ho na růžičky. Dáme ho do cca půl litru vroucí vody mírně povařit (ne úplně doměkka). Necháme vychladnout. |
2
Hotovo
|
Po vychladnutí dáme květák i s vodou do mixéru a rozmixujeme úplně na jemnou kaši. Kaši pak necháme v cedníku přes plátýnko okapat, zbylou vodu úplně vyždímeme. Zůstane nám suchá květáková kaše. |
3
Hotovo
|
Květákovou kaši přendáme do misky, přidáme vejce, mozzarellu, mletá chia semínka, sůl a dobře promícháme. Vzniklou směs rozdělíme na 5 částí. Každou část rozválíme válečkem mezi 2 pečícími papiry na tortily. Smažíme na vymazané pánvi zhruba 5 minut z každé strany na mírném až středním ohni. |
4
Hotovo
|
Květákové tortily plníme, jak máme rádi, LC surovinami, a můžeme je ještě zapéct v panini. Dobrou chuť :) |