Ingredience
-
230g strouhané goudy
-
60g tučného tvarohu
-
2ks vejce M
-
100g mandlové mouky
-
2 lžíce psyllia
-
2 lžičky prášku do pečiva
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2
Hotovo
|
Strouhanou goudu dáme ve střední míse do mikrovlnky na minutu až dvě rozehřát (pokud nepoužíváte mikrovlnku, dejte do pytlíku a nechte rozpustit ve vroucí vodě). Přidáme tvaroh a vejce a dobře zamícháme. Vydržte, než vznikne jednolitá hmota, může to chvilku trvat. |
3
Hotovo
|
Mezitím si v druhé míse smícháme mandlovou mouku, psyllium, prášek do pečiva a nasypeme k sýrovovaječné hmotě. Vymícháme v hladké tužší těsto. |
4
Hotovo
|
Těsto přendáme do sádlem vymazané formy na bagetky nebo housky. Pečeme cca 20 minut (hodně záleží na troubě, tak hlídejte). |
5
Hotovo
|
Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 20 minut ve formě odpočinout. Pak vyndáme z formy a než se do nich zakousneme, necháme je úplně vychladnout. Dobrou chuť :) (Výživové hodnoty jsou na 1 bagetku) |
9 Comments Hide Comments
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je forma nutná (nechce se mi ji kupovat kvůli jednomu receptu), jaká konzistence je těsta? Děkuji
Dobrý den, lze i bez formy 🙂
Dobrý den, dá se mandlová mouka nahradit lněnou nebo kokosovou? Díky za odpověď
Mandlová mouka odtučněná ano, mandlová mouka tučná ne. V receptu je tučná, tu bych vyměnila buď za slunečnicovou nebo dýňovou.
Dobrý deň, je to táto forma?
https://www.tescoma.sk/formy-na-pecenie/silikonove-formy-na-pecenie/forma-bagetky-tescoma-della-casa
Lebo na obrázku vyzerajú dlhšie 🙂
Zdravím, ano přesně tato je to 🙂
Pozdravujem, tvaroh má byť hladký alebo hrudkovitý?
Zdravím, tvaroh hladký, měkký 🙂
Dobrý den, prosím kolig gramů má jedna porce? 🙂 Moc děkuji