Ingredience
-
2 lžičky bílého octa
-
1ks vejce M
-
1/2 lžičky himalájské soli
-
špetka (dle chuti) mletého pepře
-
1 hrnek olivového oleje LIGHT, avokádového, makadamiového oleje nebo oleje z vlašských ořechů
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Do úzké vyšší nádoby si dáme suroviny ve stejném pořadí, jak jsou uvedené a necháme přibližně 30s ustát. |
2
Hotovo
|
Tyčový mixér ponoříme na dno nádoby a mixujeme na nejvyšší výkon zhruba 30s. Ihned se nám odspodu začne tvořit majonéza. Jakmile je majonéza téměř hotová, pohybujeme tyčovým mixérem nahoru a dolu (aniž byste ho z majonézy vytáhli), dokud nejsou všechny suroviny perfektně promíchané. |
3
Hotovo
|
Majonézu přendáme do skleničky a v uchováváme v lednici až 2 týdny. Dobrou chuť :) |
2 Comments Hide Comments
„Domácí majonézu je nejlepší dělat z olivového oleje „Extra mild“, který nemá žádný zápach. Použít ale můžete i avokádový, makadamiový olej nebo olej z vlašských ořechů.“ ….. takže můžeme použít vlastně úplně jakýkoliv olej, protože v žádném oleji, pokud vím, nejsou sacharidy….
Ono v olejích sice nejsou sacharidy, ale ne všechny se hodí lc nebo keto stravování z hlediska zdraví. Takové ty oleje jako řepkový, palmový, kanolový nebo oleje na smažení vhodné nejsou, protože způsobují a podporují v těle zánětlivé procesy. Na druhou stranu klasický olivový se použít nedá, protože se majonéza pak nedá jíst, chuťově je prostě nepoživatelná. Kokosový olej také ne, protože zase v lednici majonéza ztuhne :).