0 0
Low carb a keto majonéza – hotovo za 2 minuty

Sdílet na sociální síti:

Nebo kopírovat a sdílet url

Ingredience

Přidat porce:
2 lžičky bílého octa
1ks vejce M
1/2 lžičky himalájské soli
špetka (dle chuti) mletého pepře
1 hrnek olivového oleje LIGHT, avokádového, makadamiového oleje nebo oleje z vlašských ořechů

Výživové hodnoty 1 porce

99
Kalorie
0g
Sacharidy
11g
Tuky
0.3g
Bílkoviny
0g
Vláknina

Uložit recept

Pro vytváření složek s oblíbenými recepty se musíte přihlásit nebo registrovat.

Low carb a keto majonéza – hotovo za 2 minuty

Features:

    Ingredience

    Postup

    Sdílet
    Low carb a keto majonéza, kterou si můžeme udělat doma sami je rozhodně ta nejlepší. Tahle je navíc hotová raz dva a ještě je vynikající i chuťově. Domácí majonézu je nejlepší dělat z olivového oleje „Extra mild“, který nemá žádný zápach. Použít ale můžete i avokádový, makadamiový olej nebo olej z vlašských ořechů.
    (Visited 13 821 times, 1 visits today)

    Kroky

    1
    Hotovo

    Do úzké vyšší nádoby si dáme suroviny ve stejném pořadí, jak jsou uvedené a necháme přibližně 30s ustát.

    2
    Hotovo

    Tyčový mixér ponoříme na dno nádoby a mixujeme na nejvyšší výkon zhruba 30s. Ihned se nám odspodu začne tvořit majonéza. Jakmile je majonéza téměř hotová, pohybujeme tyčovým mixérem nahoru a dolu (aniž byste ho z majonézy vytáhli), dokud nejsou všechny suroviny perfektně promíchané.

    3
    Hotovo

    Majonézu přendáme do skleničky a v uchováváme v lednici až 2 týdny.

    Dobrou chuť :)

    admin

    Low carb a keto bagetky
    předchozí
    Low carb a keto bagetky
    Low carb a keto mandlovo konopný chleba
    další
    Low carb a keto mandlovo konopný chleba
    Low carb a keto bagetky
    předchozí
    Low carb a keto bagetky
    Low carb a keto mandlovo konopný chleba
    další
    Low carb a keto mandlovo konopný chleba

    2 Comments Hide Comments

    „Domácí majonézu je nejlepší dělat z olivového oleje „Extra mild“, který nemá žádný zápach. Použít ale můžete i avokádový, makadamiový olej nebo olej z vlašských ořechů.“ ….. takže můžeme použít vlastně úplně jakýkoliv olej, protože v žádném oleji, pokud vím, nejsou sacharidy….

    Ono v olejích sice nejsou sacharidy, ale ne všechny se hodí lc nebo keto stravování z hlediska zdraví. Takové ty oleje jako řepkový, palmový, kanolový nebo oleje na smažení vhodné nejsou, protože způsobují a podporují v těle zánětlivé procesy. Na druhou stranu klasický olivový se použít nedá, protože se majonéza pak nedá jíst, chuťově je prostě nepoživatelná. Kokosový olej také ne, protože zase v lednici majonéza ztuhne :).

    Napište komentář