Ingredience
-
227g Strouhané mozzarelly ne z nálevu
-
56g zakysané smetany
-
100g mandlové mouky
-
50g mletých lněných semínek
-
3 lžičky prášku do pečiva
-
2 ks vejce
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2
Hotovo
|
Strouhanou mozzarellu dáme ve střední míse do mikrovlnky na minutu až dvě rozehřát. Přidáme zakysanou smetanu a vejce a dobře zamícháme. Vydržte, než vznikne jednolitá hmota, může to chvilku trvat. |
3
Hotovo
|
V druhé míse smícháme mandlovou mouku, lněné semínko, prášek do pečiva a nasypeme k sýrovovaječné hmotě. Vymícháme v hladké tužší těsto. |
4
Hotovo
|
Těsto přendáme do sádlem vymazané formy na housky. Můžete použít i formu na bagetky (bude jich méně) nebo formu na mufínky (těch bude zase více, ale menších). Pečeme 35-40 minut (hodně záleží na troubě). |
5
Hotovo
|
Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 20 minut ve formě odpočinout. Pak vyndáme z formy a než se do nich zakousneme, necháme je úplně vychladnout. Dobrou chuť :) |
30 Comments Hide Comments
Dobrý den, jak se Vám pečivo podaří upéct tak světlé? 🙂 Lněné semínko mi ho vždy zbarví do hněda …
Andrej, použila jsem zlaté lněné semínko, to je světlé :). Ale je jedno, jaké se použije :).
Dobrý den,je podmínkou strouhana mozarela? Housticky vypadají moc dobře,určitě je vyzkouším,jen mám teď jen mozarela v nálevu,děkuji….
Šárko, ano na toto konkrétní těsto je potřeba strouhaná mozzarella. Dá se koupit ve všech supermarketech :).
Děkuji, dnes jsme byli v Německu a mozzarellu koupili,tak teď ještě ta světlá semínka (mám jen tmavá, a chtěla bych krasně světlé houstičky jako máte vy) a už se do nic pustím 🙂
Houstičky byly moc dobré, diky za recept. Pokrátila jsem jen mnozstvi,tak jsem mela 4 housky (je skvělé mit možnost si upravit množství) a 2 mám na mrazáku na příště (nechci moc hřešit naráz) 🙂
Děkuji za skvělý recept. Jelikož bydlím na venkově a nemám supermarket po ruce, tak jsem použila mozzarelu z nálevu, vymačkala ji, nastrouhala a dál již vše podle receptu. Již jsem dělala houstičky s psyliem, ale nechutnaly mi. Tyto jsou famózní. Dělám je v silikonu a nejsou tak krásně vyběhlé, jak je máte nafocené, ale nám to moc nevadí. Důležitá je chuť
Dobrý den, Jani, jsem moc ráda, že vám chutnají 🙂
Dobrý den, dá se mandlová mouka nahradit kokosovou? Nebo mletými mandlemi? Já tu mandlovou prostě nemůžu nikde sehnat. Děkuji S. Pecková
Silvi, kokosovou ne, ale najemno mleté mandle jsou v pohodě :). Jinak mandlovou mouku mají na zdravelevne.cz.
Podívejte na Grizly.cz tam nakoupíte všechno,ale…. Já bych tam nechala výplatu
Všemožné druhy mouky si můžete objednat zde: http://www.mouky.cz
Dobrý den,
měl bych následující dotazy :
těch 56 g zakysané smetany, není to překlep ?
lze nahradit mandlovou mouku (i částečně) třeba dýňovou moukou
můžu nahradit lněné semínko mleté lněnou zlatou moukou
Děkuji za odpověď a LC stravě nazdar
Dobrý den, Libore, není to překlep :).
Nahradit jsem nezkoušela, ale pokud nepoužijete kokosovou (která jinak saje), nevidím v podstatě důvod, proč by to nemělo jít. Každopádně určo vyzkouším. Mleté lněné semínko v pohodě vyměňte :). Mějte se 🙂
Prosím, ta porce je 100g.Dekuji
Marti, porce je jedna houstička.
Kolik je asi housek?Děkuji
Já jsem jich měla 10ks velikosti mufinu a z toho je to počítané. Tak pokud jich budete mít třeba 5ks, vynásobíte výživové hodnoty 2 atd.
Dobrý den, pekla jsem houstičky podle receptu, ale mám je zvrchu po 20 minutách už úplně hnědé ,a nemyslím si, že by to už mohlo být,nevíte, v čem by mohl být problém? Dekuji
Danuš, zkuste je péct na nižší teplotu a klidně delší dobu :). Dejte pak vědět, jak se zadařilo ;). Ivana
Zrovna je peču a zatím to vypadá úžasně a krásné nabihaji. Jen jsem v přípravě zjistila, že nemám zakys. Smetanu. Nebo mám, ale proslou. Přidala jsem tak smetanu hodně hustou že zdejší mlékárny. Pak jsem přidala tmavě semínko, jenže bylo drcené. A pořád to trošku bylo takové řidší. Tak jsem to vzala ponorným mixerem. Krásně to zhoustlo. Vymazala jsem sádlem plech na muffiny 12 ks a těsto pěkně rozdělila asi 1cm od okraje. A teď se dívám, že jsou po 7 mi minutách naběhlé, ale tak krásně…..u brala jsem na 170 °C a hlídám to… Tak jsem zvědavá. Je to podruhé co peču Lc pečivo. Tak snad se zadaří jako první recept… Děkuji.
Zdravím, vypadají suprově a rada bych je vyzkoušela, ale ráda jsem houstičky vždy upletla a formy na ně nemám. Z tohoto těsta nejde plést? Kdyžtak udělám muffinové, jen mě to zajímalo, děkuji😊
Ahoj Baru, koukni na video https://youtu.be/TbtpghLmDGA , podle mě by z toho těsta šly houstičky i uplést :). Ivana
Myslela jsem že to neupatlám. Vůbec to nešlo pořádně smichat. Nicméně výsledek je skvostný. Zlatavé, chuťově vynikající houstičky. Udělám znova. Btw, těsto vyšlo přesně na 6-muffinový plech.
Za mě je toto nejlepší LC pečivo, které jsem vyzkoušela, už jsem dělala 2x a vždy se povedlo, zkusila jsem i 20g mandlové mouky nahradit slunečnicovou a kromě toho, že jsou tmavší, pořád jsou boží.
Za mě nejlepší LC pečivo, které jsem zatím pekla, už jsem dělala 2x během týdne a vždy se povedly, a to jsem při druhém pečení 20g mandlové mouky nahradila moukou slunečnicovou, a byly taky výborné, jen byly tmavší.
Dnes som vyskúšala. Dom je krásne rozvoňaný čerstvým pečivom, z ktorého zostalo už len zopár kúskov. Vynikajúce. Odporúčam každému, komu pri prechode na LC či keto chýba pečivo. Ďakujem za super recept! 🙂
Jsem ráda, že chutná :).
Úzasný recept, pekla jsem už několikrát. Neměla jsem formu na muffiny, tak jsem zvýšila davku na 15 porcí a upekla to ve formě na biskupský chlebíček a nakrájela na plátky. Část z nich jsem zmrazila, stačí je pak na chviličku rozpéct v troubě nebo mikrovlnce. Zkoušela jsem před tím různé recepty na LC pečivo, ale tento zatím vede.
Zdravím, je možné toto jídlo najít v kalorických tabulkách? Děkuji