Ingredience
-
150g mandlové mouky
-
1/4 hrnku změklého másla
-
40g erythritolupráškového
-
1 lžička psylliamůžete vyměnit za mleté lněné semínko
-
150g čerstvého sýru typu Philadelphianebo tvarohu
-
100ml smetany na šlehání
-
2 lžíce erythritolu
-
1 lžička malinový extraktnebo vanilkový, bez cukru
-
5 malin
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 180°C. |
2
Hotovo
|
V misce si smícháme všechny suroviny na korpus (mandlovou mouku, máslo, 40g erythritol a psyllium) až máme pohromadě držící těsto. |
3
Hotovo
|
Navlhčenými prsty namačkáme těsto do pečícím papírem vyložené kulaté formy na dort o průměru 22cm a dáme na 15 minut péct. Vyndáme z trouby a necháme úplně vychladnout. |
4
Hotovo
|
V míse ušleháme pomazánkové máslo (nebo tvaroh) s 2 lžícemi erythritolu a malinovým extraktem. Pomalu a po částech vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. |
5
Hotovo
|
Naplní namažeme korpus, pokapeme čokoládovou polevou a ozdobíme malinami. Dáme do lednice na zhruba 2 hoďky vychladit. Dobrou chuť :) |