Ingredience
-
400g domácích klobás
-
600g kysaného zelí
-
200g creme fraichenebo zakysaná smetana
-
1/4 hrnku smetana na šlehání
-
1 lžíce sladké červené papriky
-
1 stroužek česneku
-
dle chuti sůl a pepř
-
2 lžíce ghee
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Do středního hrnce si dáme na středním ohni rozpustit ghee, přidáme na kolečka nakrájenou domácí klobásu a osmahneme. |
2
Hotovo
|
Přidáme kysané zelí, červenou papriku, česnek, zamícháme a necháme chvilku podusit. Přilejeme vodu (aby bylo zelí zakryto vodou), přiklopíme pokličkou a dusíme, až zelí změkne. |
3
Hotovo
|
Až je zelí měkké, přidáme zakysanou smetanu a smetanu na šlehání (pokojové teploty), zamícháme a necháme lehce provařit. Zelňačku podáváme buď samotnou nebo s krekrama :) |
2 Comments Hide Comments
Super recept, pouzila jsem zeli Rapa bez pridaneho cukru, sacharidy asi jen 2g z kauflandu, kdyby se nekomu ta informace hodila.
Ano, výborný recept. A děkuji za tip na nízkosacharidové zelí, už kupuji jenom ho. Krásné léto. Taky Radka ☺