Ingredience
-
500g mletého hovězího masa
-
4 střední vejce
-
1 hrnek smetany na šlehání
-
500g květákové rýže
-
400g mraženého špenátu
-
110g nastrouhaného eidamu 45%
-
20g jalapeňos nebo chilli papričky
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2
Hotovo
|
Mleté hovězí maso si zprudka osmahneme na lžíci rozpuštěného ghee. Necháme lehce zhnědnout a přendáme na dno vymazaného pekáčku od rozměrech cca 30x19cm. |
3
Hotovo
|
Do pánve, ve které jsme smažili maso dáme květákovou rýži, podlejeme troškou vody a necháme cca 10 mimut podusit. Nenecháme úplně změknout. |
4
Hotovo
|
Mezitím si dáme do jiné pánve mražený špenát, podlijeme vodou a na středním ohni ho necháme v podstatě jen rozmrznout. |
5
Hotovo
|
Mezitím si do hrnečku nebo misky klepneme vejce a ušleháme je se smetanou na šlehání. |
6
Hotovo
|
Ušlehanými vejci se smetanou zalijeme hovězí maso v pekáčku. Nandáme květákovou rýži, na kterou rozprostřeme špenát a celé zasypeme strouhaným sýrem a jalapeňos papričkami. |
7
Hotovo
|
Dáme na 30 minut zapéct, dokud sýr nezezlátne. Rozdělíme na 4 porce a podáváme. Dobrou chuť :) |