Ingredience
-
340g hlávkového zelí
-
130g strouhané mozzarelly
-
25g strouhaného parmazánu
-
2 vejce
-
2 stroužky drceného česneku
-
1 lžička italského koření
-
sůl dle chuti
-
pepř dle chuti
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Nejdříve si připravíme zelí. |
2
Hotovo
|
Mezitím si do druhé misky navážíme sýry, vejce a koření. Z vychladlého zelí vymačkáme přes plátýnko všechnu vodu a přidáme k sýrům. Zamícháme a rozdělíme na 4 části. (V této fázi těsto nedrží pohromadě, spojí se až díky sýrům při pečení) |
3
Hotovo
|
Pečící plech si vyložíme papírem na pečení. Nandáme 2 hromádky těsta (přiměřeně od sebe) a rozválíme je na placky cca 2mm (v průměru 20cm) tenké. Dáme péct na 12-15 minut. Když jsou tortily hotové, opakujeme to samé se zbylým těstem. Měli bychom mít 4 tortily. |
4
Hotovo
|
Tortily plníme tím, co máme rádi (keto/LC) a můžeme (ale nemusíme) je zapéct na grilu. Tyto jsou plněné tvaroh, citron, sůl smíchat, potřít tím tortilu, posypat amarantovými listy a půlka avokáda. Dobrou chuť :) |