Ingredience
-
2 lžíce ghee
-
1 cibule
-
1kg vepřové plece
-
2 stroužky česneku
-
1 lžíce uzené mleté papriky
-
1 litr vývaru (nejlépe domácího)
-
500g kysaného zelí
-
250ml smetany
-
dle chuti sůl a pepř
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Do hrnce si dáme rozpustit ghee a dozlatova na něm osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. |
2
Hotovo
|
Mezitím si nakrájíme maso na menší kostky a přidáme je k cibuli. Až se maso zatáhne přidáme k němu drcený česnek a mletou papriku, zamícháme a necháme chvilku restovat. |
3
Hotovo
|
Přidáme vývar a necháme asi půlhodinku dusit. Přidáme kysané zelí a necháme dalších 30 minut dusit, až je maso i zelí měkké. |
4
Hotovo
|
Přidáme smetanu pokojové teploty a necháme krátce povařit. Dobrou chuť :) |
5
Hotovo
|
Vyživové hodnoty jsou za 1 porci segedínu bez knedlíku. |