Ingredience
-
Karbanátky
-
200g mletého hovězího masa
-
100g tučného sýra
-
2 ks vejce
-
1 lžíce ghee
-
Zapečený květák
-
300g květáku
-
30g tučného sýra
-
Sýrová omáčka
-
1 hrnek smetany na šlehání
-
30g tučného sýra
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 200°C. |
2
Hotovo
|
Nejdříve si připravíme květák. Opláchneme ho a nakrájíme na kousky. Do pekáčku dáme asi půl cm vody, přidáme květák a posypeme 30g tučného sýra. Dáme do trouby zapékat. |
3
Hotovo
|
Mezitím si v misce dobře promícháme mleté maso se 100g najemno nastrouhaným tučným sýrem a dvěmi vejci. Uděláme karbanátky, které dáme smažit do pánve s rozpuštěným ghee. Smažíme přikryté pokličkou, až jsou karbanátky hotové. |
4
Hotovo
|
Zatímco se nám peče květák a smaží karbanátky, dáme si do menšího kastrůlku smetanu na šlehání, kterou přivedeme k varu. Přidáme zbývající sýr, necháme ho rozpustit a omáčku tak zhoustnout. |
5
Hotovo
|
Na talíř ke květáku a karbanátkům se sýrovou omáčkou můžeme přidat ještě pár koleček salátové okurky a rajče, ale nemusíme. Dobrou chuť :) |