Ingredience
-
120g mandlové mouky
-
10g chia moukychia semínka namleté na mouku
-
5g želatiny
-
8g prášku do pečiva
-
dle potřeby sůl
-
130g Philadelphie
-
2ks vejce
-
1ks bílek
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 160°C. |
2
Hotovo
|
Do mísy si navážíme mandlovou mouku, chia mouku, želatinu, prášek do pečiva a sůl dle potřeby. Zamícháme a přidáme Philadelphii, vejce, bílek a umícháme těsto. |
3
Hotovo
|
Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme cca 25 minut. Po upečení vyndáme a necháme ještě 15 minut na plechu chladnout. |
4
Hotovo
|
Než se do něj zakousneme, necháme chleba úplně vychladnout. |
5 Comments Hide Comments
Dobrý den,dnes jsem našla vaše úžasně LC recepty a chtěla bych zkusit tento chlapík,jen se zeptám,dá se nahradit zelatina? Musi tam byt? Dekuji. Šarka
Dobrý den, Šárko, bez želatiny jsem nezkoušela, ale můžete ji zkusit vyměnit za psyllium, nebo ještě na mouku umleté lněné semínko.
Prosím, jakou želatinu?
Třeba tuto 🙂 https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001120587614, má 0g sacharidů.
Uzasny recept, zatim jsem s LC pecivem nemala velmi dobre zkusenosti, bud co sa tyka konzistence nebo chuti. Ale tento recept je fakt skvely, plus jednoducha priprava. Nevim, jak dlouho se da skladovat, tak jsem vetsi cast zmrazila, pak staci chvilka v mikrovlnce na nizsi vykon, mozna i toaster. Premyslela jsem nad ‚sladsi‘ verzi (erythritol nebo xylitol mi ale moc nechutnaji) treba s kakaovym praskem a pernikovym korenim, tak az vyzkousim, dam vedet :-).