Ingredience
-
1 bulva celeru (cca 700g po oloupání)
-
8 vajec L
-
6 lžic mandlové mouky
-
majoránka dle chuti
-
2 stroužky česneku (drceného)
-
4 lžíce creme fraiche nebo zakysané smetany
-
100g nastrouhaného tučného sýra (např. gouda)
-
1 lžíce ghee
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Celer si očistíme, oloupeme a nastrouháme nadrobno. |
2
Hotovo
|
Přidáme všechny ostatní suroviny a mícháme, až nám vznikne těsto. |
3
Hotovo
|
Na pánvi si rozpustíme lžíci ghee a z těsta tvoříme placky o průměru cca 10cm, které smažíme přibližně 3-5 minut z každé strany. |
4
Hotovo
|
"Bramboráčky" můžete jísto jako přílohu k jakémukoliv jídlu nebo jentak samotné. Dobrou chuť :) |
4 Comments Hide Comments
Zdravím a díky za recept. Rád bych se zeptal — ta mandlová mouka je nutná anebo je možné použít například rýžovou, a budou to pořád keto celerové bramboráky? Možná hloupá otázka, ale já do toho keto stylu teprv pronikám. Díky!
Dobrý den, Martine, při ketu se používá mandlová, kokosová, dýňová, slunečnicová, lněná mouka nebo psyllium. V podstatě ořechové nebo semínkové mouky. Jiné nejsou povolené, tedy ani rýžová 😉
Místo sýru jsem nastrouhala Šmakouna s hlínou a teda mňam. Ani jsem nečekala, že to bude tak dobré.
Před nedávnem jsem objevila Šmakouna, tak ho teď dávám všude.
Prosim Vas, kolik placek je jedna porce? Dekuji.