Ingredience
-
2ks vejce
-
1lžíce psyllia
-
75g mandlové mouky
-
30g zakysané smetany
-
1/2 lžičky prášku do pečiva
-
1 lžíce ghee
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
V míse smícháme mandlovou mouku, psyllium a prášek do pečiva. V druhé misce šleháme vejce po dobu cca 5 minut. |
2
Hotovo
|
Mouku s psylliem a práškem do pečiva přesypeme do ušlehaných vajec a jemně promícháme. Pomalu vmícháme zakysanou smetanu. |
3
Hotovo
|
Směs necháme 10 minut "odpočinout". |
4
Hotovo
|
Na pánvi rozpustíme lžíci ghee. Z poloviny směsi upečeme na pánvi placku (asi tak 3minuty z každé strany), opakujeme s druhou polovinou směsi. |
5
Hotovo
|
Placky pak zdobíme lc surovinami podle toho, jak máme rádi (já jsem dala domácí kečup, mozzarellu, krevety a osolila himalájskou solí s feferonkami) a celé dáme na 10 minut zapéct do trouby (záleží na troubě, tak hlídat!). Z uvedeného množství budete mít 2 placky o velikosti cca 21cm. Dobrou chuť :) |