Ingredience
-
1 a 1/2 hrnku srouhané mozzarelly
-
3 lžíce čerstvého sýra typu Philadelphia
-
1 ks vejce L
-
3/4 hrnku mandlové mouky
-
máslo na potření
-
100g malin (nebo jiného lc ovoce)
-
2 lžíce plátkových mandlí (lupínků)
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 180°. |
2
Hotovo
|
Nejdříve si připravíme malinovou náplň. Maliny dáme do pánve nebo menšího hrnce, zalijeme vodou do výšky 1cm a dáme na mírnější plamen vařit. Jestli chcete, můžete osladit erthritolem nebo xylitolem. Já jsme nesladila, to kyselejší mi chutná víc :). Vaříme zhruba 10 minut, dokud se voda nevyvaří. Dáme stranou vychladnout. |
3
Hotovo
|
Mezitím si připravíme těsto. V misce, která je vhodná do mikrovlnky smícháme mozzarellu s krémovým sýrem a dáme rozehřát do mikrovlnky na 1 minutu. Vyndáme, promícháme a dáme znovu na 1 minutu. Do sýrové směsi rozklepneme vejce a vidličkou mícháme, dokud se směs úplně nespojí. Nakonec vmícháme mandlovou mouku. |
4
Hotovo
|
Na plech vyložený pečícím papírem vyklopíme těsto a, můžeme buď rukama nebo navlhčeným válečkem, ho rozprostřeme/rozválíme do oválu. Na prostředek rozetřeme maliny tak, abychom měli po obvodu 2cm okraje. |
5
Hotovo
|
Okraje překlopíme směrem ke středu přes maliny. Jde to docela dobře pomocí nože. Vznikne nám tak plněný okraj. Dáme péct do vyhřáté trouby na zhruba 20 minut (doba pečení záleží na druhu trouby). |
6
Hotovo
|
Po vytažení potřeme okraje rozpuštěným máslem a necháme koláč kompletně vychladnout, než se do něj pustíme. Dobrou chuť :) |