Ingredience
-
1 hrnek mražených nebo čerstvých jahod
-
1/2 hrnku vody
-
1/4 hrnku erythritolu
-
1/4 hrnku želatiny
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Jahody spolu s 1/2 hrnku dáme do pánve a necháme mírně rozvařit. Tyčovým mixérem umixujeme na kaši a doplníme vodou, abychom měli 2 hrnky jahodové šťávy. |
2
Hotovo
|
Do šťávy přidáme erythritol a želatinu a znovu zahřejeme na mírném ohni dokud se želatina kompletně nerozpustí. (Záleží jakou máte želatinu, připravujte ji tedy podle návodu přímo na ní.) |
3
Hotovo
|
Rozpuštěnou tekutinu nalijeme do formiček na bonbony (Pokud nemáte, můžete nalít do čtvercové formy cca 20x20 cm.) a dejte do ledničky zhruba na 2-3 hoďky ztuhnout. |
4
Hotovo
|
Po ztuhnutí nakrájejte na kostičky (z tohoto množství jsem měla přes 100ks bonbonků) a skladujte v krabičce v lednici. 1 dávka je 10 bonbonů. Dobrou chuť :) |