Ingredience
-
1/2 hrnku tahini (sezamová pasta)
-
7ks vajec
-
3 lžíce psyllia
-
2 lžíce mletých lněných semínek
-
1 lžíce slunečnicových semínek
-
2 lžíce dýňových semínek
-
sádlo nebo tuk na vymazání formy
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 160°. |
2
Hotovo
|
Do mísy si dáme vejce a tahinu a rozšleháme dohladka. Vmícháme psyllium, mletá lněná semínka, slunečnicová a dýňová semínka a dobře zamícháme. Necháme asi 5 minut stát. |
3
Hotovo
|
Přendáme do menší sádlem vymazané formy na chleba a pečeme zhruba 40 minut nebo dokud chleba nezezlátne na povrchu. (Doba pečení záleží na troubě.) |
4
Hotovo
|
Po upečení necháme chleba stát ještě 10 minut ve formě, poté vyndáme a necháme úplně vychladnout , než se do něj zakousneme. Dobrou chuť :) |
4 Comments Hide Comments
Ahojte… tak skúšala som dnes tento chlebík 🙂 je výborný. Nemala som to tahini, tak som dala smotanovu nátierku a pomleté sezamové semiačka…. a o jedno vajíčko menej. Chlebík je vláčny a mäkučný a celkom dobre vyrástol 🙂 Ďakujem za recept …. Martuška
Ahoj Martuška, jsem moc ráda, že chutná 🙂
Zdravím, prosím poraďte, na jakou teplotu chléb péct? Mám recepty na 150 i na 200°C a tento typ jsem nikdy neřekla. Děkuji
Zdravím Petro, pečte max na 160°. Chléb bude hotový, když vytažená špejle bude suchá. A díky za upozornění, jdu to hned doplnit 🙂