Ingredience
-
Zelné nudle
-
300g hlávkového zelí
-
1/2 vody
-
Omáčka
-
150g hnědých žampiónů nakrájených na proužky
-
210g hallumi nakrájeného na kostičky
-
200g zakysané smetanypokojové teploty
-
1/2 hrnku smetany na šlehánípokojové teploty
-
2 lžíce ghee
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Zelí si nakrájíme na tenké proužky. Dáme na pánev na střední oheň a zalijeme vodou. Necháme cca 10 minut dusit. (Nebo jak tvrdé/měkké ho chceme.) Necháme pod pokličkou odpočinout. |
2
Hotovo
|
Mezitím si na pánvi rozpustíme ghee, přidáme na proužky nakrájené žampióny a necháme je zhnědnout. Přidáme kostičky hallumi a dusíme dokud nezměkne. |
3
Hotovo
|
K žampionům a hallumi přilijeme smetanu na šlehání a zakysanou smetanu (oboje pokojové teploty), zamícháme a necháme projít varem. |
4
Hotovo
|
Na talíř rozložíme zelné nudle a na ně nandáme žampiónovou omáčku s hallumi. Dobrou chuť :) |