Ingredience
-
130g tahini (sezamová pasta)
-
30g mletých lněných semínek
-
30g mletých sezamových semínek
-
10g psyllia
-
4 vejce
-
1/2 lžičky soli
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 160°. |
2
Hotovo
|
Nejdříve si v míse smícháme všechny suché suroviny (mletá lněná semínka, mletá sezamová semínka, psyllium a sůl). |
3
Hotovo
|
Vejce vyšleháme do tuhé pěny a pomalu do ní vmícháme směs mletých semínek. Nakonec přidáme tahinu a celé dobře zamícháme. |
4
Hotovo
|
Necháme chvilku stát a mezitím si vyložíme formu na chleba (o rozměrech 24x11cm) pečícím papírem. Těsto přendáme do formy, můžeme posypat ještě trochou sezamových semínek. Pečeme na 160° cca 45 minut, dokud povrch chleba nezezlátne. |
5
Hotovo
|
Po upečení necháme chleba úplně vychladnout než se do něj zakousneme. Dobrou chuť :) |
One Comment Hide Comments
Mám dotaz, když jsem chlebík pekla, naházela jsem všechny ingredience do kalorických tabulek. Hodnoty 1 porce mi vyšly téměř 700 kJ, sacharidy 5 g.. Nevíte proč? Děkuji