Ingredience
-
Krusta
-
150g mandlové mouky
-
50g erythritolu
-
60g změklého obyč. másla
-
Náplň
-
230g Philadelphie nebo tvarohu
-
50g erythritolu
-
1 lžička citronové kůry
-
1/4 hrnečku smetany na šlehánípokojová teplota
-
Borůvkový toping
-
1 hrnek mražených borůvek
-
1/4 hrnku vody
-
50g erythritolu
-
3 lžíce smetany na šlehání
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Nejdříve si připravíme krustu. Mandlovou mouku si smícháme s 50g erythritolu a změklým máslem až nám vznikne těsto. To namačkáme do alobalem vyložené krabičky nebo pekáčku a dáme do mrazáku. |
2
Hotovo
|
Mezitím si dáme do misky Philadelphii nebo tvaroh, 50g erythritolu, citronovou kůru a smetanu na šlehání a vyšleháme dotuha. |
3
Hotovo
|
Náplň rozprostřeme na krustu a dáme ještě ztuhnout do mrazáku. |
4
Hotovo
|
Mezitím si na pánvi na středním ohni rozehřejeme mražené borůvky, ke kterým přilijeme vodu a smetanu, přisypeme zbývající erythritol a mícháme až nám vznikne hustější borůvková hmota. |
5
Hotovo
|
Cheesecake nakrájíme na kousky, polijeme borůvkovým topingem a můžeme se do něj pustit. |
4 Comments Hide Comments
Tak to vypadá úžasně, zatím se snažím omezovat ve „sladkých“ variantách jídla,ale určitě časem ráda vyzkouším, vypadá úžasně. Jen se ještě zeptám,šlo by to i z mouky z liskových ořechů (resp.na hladkou umletych).
Dobrý den, Šárko, určitě to půjde i z lískové mouky
Dobrý den, jste moc dobrá. Máte zde super recepty. Jsem na LC od 9 ledna. Dala jsem dolů 6 kilo a pořád hledám recepty, aby jídlo bylo zdravé, zajímavé a rozmanité )) děkuji za inspirace
Moc děkuji za pochvalu :). A držím palce, ať se daří ;).