Ingredience
-
3 hrnky vlašských ořechů
-
1/4 hrnku čekankového sirupu
-
1/4 hrnku oleje z vlašských ořechů (nebo kokosového)
-
1 lžička skořice
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Na výrobu ořechového másla je lepší použít výkonější mixér typu Nutribullet. Jestli nemáte takto výkonný, dělejte přestávky, během kterých necháte mixér mírně vychladnout, abyste ho nezavařili. |
2
Hotovo
|
Vlašské ořechy si mírně nasucho orestujeme buď na pánvi nebo v troubě. |
3
Hotovo
|
Ořechy nasypeme do mixéru a několika stisknutími je rozmixujeme na jemno. Je lepší je přidávat postupně a sekat po částech než najednou všechny 3 hrnky. |
4
Hotovo
|
Přidáme skořici, olej a čekankový sirup a několikrát znovu důkladně rozmixujeme, až máme jemné máslo. |
5
Hotovo
|
Máslo z vlašských ořechů přendáme do nádoby a skladujeme nejlépe v chladu. Výživové hodnoty jsou na 1 porci=1 lžíci. |