Ingredience
-
Muffiny
-
2 a 1/4 hrnku mandlové mouky
-
1/4 hrnku erythritolu
-
4 vejce
-
1 lžička prášku do pečiva
-
1 lžička jablečného octa
-
1/4 hrnku mandlového neslazeného mléka
-
1/4 hrnku borůvek
-
Bílková poleva
-
1 bílek
-
30g erythritolu (umletého na moučkový cukr)
-
Walnutella
-
12 lžiček walnutelly
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Troubu si předehřejeme na 180°C. |
2
Hotovo
|
V míse si smícháme mandlovou mouku s erythritolem a dáme stranou. |
3
Hotovo
|
V druhé míse smícháme ostatní suroviny na muffiny, kromě borůvek, přidáme je k mouce se sladidlem a zamícháme. |
4
Hotovo
|
Formu na muffiny (buď silikonovou nebo kovovou vyloženou papírovými košíčky) naplníme vzniklým těstem pouze do poloviny. Položíme na něj borůvky a zalijeme je zbylým těstem. |
5
Hotovo
|
Pečeme v předem vyhřáté troubě po dobu cca 20 minut (záleží na troubě, můžeme zkusit parátkem, zda jsou již hotové). Když jsou hotové, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout. |
6
Hotovo
|
Než se nám muffiny upečou a vychladnou, připravíme si bílkovou polevu. Bílek s moučkovým erythritolem ušleháme do tuha. Polevu pak mažeme na vychladlé muffiny. |
7
Hotovo
|
Na zaschlou polevu nakonec můžeme ještě namazat walnutellu, domácí nutellu z vlašských ořechů. Dobrou chuť :) |
One Comment Hide Comments
Jsou výborné!