Ingredience
-
Panna Cotta
-
4 lžičky práškové želatiny nebo 4 plátky
-
100g zakysané smetany
-
100g mascarpone
-
200g smetany na šlehání
-
kůra a šťáva ze 3 limetek
-
Malinová šťáva
-
100g malin (mražené nebo čerstvé)
-
1/2 hrnku vody
-
1 lžíce erythritolu nebo xylitolu
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Nejdříve si uděláme malinovou šťávu. Mražené nebo čerstvé maliny spolu s vodou a erythritolem dáme vařit do kastrůlku na střední oheň. Necháme projít varem, snížíme plamen a necháme lehce vařit, dokud omáčka nezhoustne. Dáme stranou zchladnout. |
2
Hotovo
|
Zakysanou smetanu smícháme s mascarpone a do směsi vmícháme limetkovou kůru. |
3
Hotovo
|
Šťávu z limetek dáme vařit spolu s želatinou na pánev a mícháme, až se želatina úplně rozpustí. (Pokud používáte plátkovou želatinu, postupujte podle návodu na obalu). Dáme stranou vychladnout. |
4
Hotovo
|
Mezitím si vyšleháme smetanu dotuha. |
5
Hotovo
|
Do směsi zakysané smetany a mascarpone vmícháme vychlazenou limetkovou šťávu a postupně po částech přimícháme také vyšlehanou smetanu (část si necháme na ozdobu panna cotty). |
6
Hotovo
|
Hotovou směs rozdělíme do skleniček nebo kelímků a dáme do lednice na minimálně 3 hoďky ztuhnout. Zdobíme šlehačkou a malinovou šťávou. Podle chuti můžete přidat i maliny. |
One Comment Hide Comments
úžasná dobrota , už se mi chladí