1 0
Univerzální low carb a keto těsto na pečivo – Chuťově nepřekonatelné housky

Sdílet na sociální síti:

Nebo kopírovat a sdílet url

Ingredience

Přidat porce:
227g Strouhané mozzarelly ne z nálevu
56g zakysané smetany
100g mandlové mouky
50g mletých lněných semínek
3 lžičky prášku do pečiva
2 ks vejce

Výživové hodnoty 1 porce

181
Kalorie
1.8g
Sacharidy
14.7g
Tuky
9.1g
Bílkoviny
2.4g
Vláknina
0.5
Glykemický index

Uložit recept

Pro vytváření složek s oblíbenými recepty se musíte přihlásit nebo registrovat.

Univerzální low carb a keto těsto na pečivo – Chuťově nepřekonatelné housky

  • 35 min
  • Porce 10
  • Střední

Ingredience

Postup

Sdílet

Pečivo, nám, co žijeme LC nebo keto životní styl, asi chybí nejvíce. (Aspoň mě jo). Níže je můj recept na univerzální těsto na pečivo.

Můžete z něj udělat housky, chlebík, všelijaké placky, prostě cokoliv, co vám připomene vaše oblíbené pečivo.

A ta chuť… Prostě nepřekonatelná 🙂

 

(Visited 65 947 times, 18 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Troubu si předehřejeme na 200°C.

2
Hotovo

Strouhanou mozzarellu dáme ve střední míse do mikrovlnky na minutu až dvě rozehřát. Přidáme zakysanou smetanu a vejce a dobře zamícháme. Vydržte, než vznikne jednolitá hmota, může to chvilku trvat.

3
Hotovo

V druhé míse smícháme mandlovou mouku, lněné semínko, prášek do pečiva a nasypeme k sýrovovaječné hmotě. Vymícháme v hladké tužší těsto.

4
Hotovo

Těsto přendáme do sádlem vymazané formy na housky. Můžete použít i formu na bagetky (bude jich méně) nebo formu na mufínky (těch bude zase více, ale menších). Pečeme 35-40 minut (hodně záleží na troubě).

5
Hotovo

Po upečení vyndáme z trouby a necháme ještě 20 minut ve formě odpočinout. Pak vyndáme z formy a než se do nich zakousneme, necháme je úplně vychladnout.

Dobrou chuť :)

admin

Jednoduchý low carb a keto chleba
předchozí
Jednoduchý low carb a keto chleba
Low carb a keto malinový dezert
další
Low carb a keto malinový dezert
Jednoduchý low carb a keto chleba
předchozí
Jednoduchý low carb a keto chleba
Low carb a keto malinový dezert
další
Low carb a keto malinový dezert

28 Comments Hide Comments

Dobrý den, jak se Vám pečivo podaří upéct tak světlé? 🙂 Lněné semínko mi ho vždy zbarví do hněda …

Dobrý den,je podmínkou strouhana mozarela? Housticky vypadají moc dobře,určitě je vyzkouším,jen mám teď jen mozarela v nálevu,děkuji….

Šárko, ano na toto konkrétní těsto je potřeba strouhaná mozzarella. Dá se koupit ve všech supermarketech :).

Děkuji, dnes jsme byli v Německu a mozzarellu koupili,tak teď ještě ta světlá semínka (mám jen tmavá, a chtěla bych krasně světlé houstičky jako máte vy) a už se do nic pustím 🙂

Houstičky byly moc dobré, diky za recept. Pokrátila jsem jen mnozstvi,tak jsem mela 4 housky (je skvělé mit možnost si upravit množství) a 2 mám na mrazáku na příště (nechci moc hřešit naráz) 🙂

Děkuji za skvělý recept. Jelikož bydlím na venkově a nemám supermarket po ruce, tak jsem použila mozzarelu z nálevu, vymačkala ji, nastrouhala a dál již vše podle receptu. Již jsem dělala houstičky s psyliem, ale nechutnaly mi. Tyto jsou famózní. Dělám je v silikonu a nejsou tak krásně vyběhlé, jak je máte nafocené, ale nám to moc nevadí. Důležitá je chuť

Dobrý den, dá se mandlová mouka nahradit kokosovou? Nebo mletými mandlemi? Já tu mandlovou prostě nemůžu nikde sehnat. Děkuji S. Pecková

Dobrý den,
měl bych následující dotazy :
těch 56 g zakysané smetany, není to překlep ?
lze nahradit mandlovou mouku (i částečně) třeba dýňovou moukou
můžu nahradit lněné semínko mleté lněnou zlatou moukou
Děkuji za odpověď a LC stravě nazdar

Dobrý den, Libore, není to překlep :).
Nahradit jsem nezkoušela, ale pokud nepoužijete kokosovou (která jinak saje), nevidím v podstatě důvod, proč by to nemělo jít. Každopádně určo vyzkouším. Mleté lněné semínko v pohodě vyměňte :). Mějte se 🙂

Já jsem jich měla 10ks velikosti mufinu a z toho je to počítané. Tak pokud jich budete mít třeba 5ks, vynásobíte výživové hodnoty 2 atd.

Dobrý den, pekla jsem houstičky podle receptu, ale mám je zvrchu po 20 minutách už úplně hnědé ,a nemyslím si, že by to už mohlo být,nevíte, v čem by mohl být problém? Dekuji

Danuš, zkuste je péct na nižší teplotu a klidně delší dobu :). Dejte pak vědět, jak se zadařilo ;). Ivana

Zrovna je peču a zatím to vypadá úžasně a krásné nabihaji. Jen jsem v přípravě zjistila, že nemám zakys. Smetanu. Nebo mám, ale proslou. Přidala jsem tak smetanu hodně hustou že zdejší mlékárny. Pak jsem přidala tmavě semínko, jenže bylo drcené. A pořád to trošku bylo takové řidší. Tak jsem to vzala ponorným mixerem. Krásně to zhoustlo. Vymazala jsem sádlem plech na muffiny 12 ks a těsto pěkně rozdělila asi 1cm od okraje. A teď se dívám, že jsou po 7 mi minutách naběhlé, ale tak krásně…..u brala jsem na 170 °C a hlídám to… Tak jsem zvědavá. Je to podruhé co peču Lc pečivo. Tak snad se zadaří jako první recept… Děkuji.

Zdravím, vypadají suprově a rada bych je vyzkoušela, ale ráda jsem houstičky vždy upletla a formy na ně nemám. Z tohoto těsta nejde plést? Kdyžtak udělám muffinové, jen mě to zajímalo, děkuji😊

Myslela jsem že to neupatlám. Vůbec to nešlo pořádně smichat. Nicméně výsledek je skvostný. Zlatavé, chuťově vynikající houstičky. Udělám znova. Btw, těsto vyšlo přesně na 6-muffinový plech.

Za mě je toto nejlepší LC pečivo, které jsem vyzkoušela, už jsem dělala 2x a vždy se povedlo, zkusila jsem i 20g mandlové mouky nahradit slunečnicovou a kromě toho, že jsou tmavší, pořád jsou boží.

Za mě nejlepší LC pečivo, které jsem zatím pekla, už jsem dělala 2x během týdne a vždy se povedly, a to jsem při druhém pečení 20g mandlové mouky nahradila moukou slunečnicovou, a byly taky výborné, jen byly tmavší.

Dnes som vyskúšala. Dom je krásne rozvoňaný čerstvým pečivom, z ktorého zostalo už len zopár kúskov. Vynikajúce. Odporúčam každému, komu pri prechode na LC či keto chýba pečivo. Ďakujem za super recept! 🙂

Napište komentář