2 0
Low carb a keto sezamový chleba

Sdílet na sociální síti:

Nebo kopírovat a sdílet url

Ingredience

Přidat porce:
1/2 hrnku tahini (sezamová pasta)
7ks vajec
3 lžíce psyllia
2 lžíce mletých lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce dýňových semínek
sádlo nebo tuk na vymazání formy

Výživové hodnoty 1 porce

86
Kalorie
1.3g
Sacharidy
6.7g
Tuky
4.2g
Bílkoviny
2.2g
Vláknina

Uložit recept

Pro vytváření složek s oblíbenými recepty se musíte přihlásit nebo registrovat.

Low carb a keto sezamový chleba

  • 45 min
  • Porce 17
  • Jednoduché

Ingredience

Postup

Sdílet

„Low carb a keto sezamový chleba je dalším z mých receptů na pečivo, ve kterém nenajdete ani zrnko mouky. Dá se jíst naslano, například s rybičkovou pomazánkou, ale i nasladko, třeba s low carb marmeládou.

A jako bonus je jednoduchý na přípravu.“

(Visited 12 536 times, 1 visits today)

Kroky

1
Hotovo

Troubu si předehřejeme na 160°.

2
Hotovo

Do mísy si dáme vejce a tahinu a rozšleháme dohladka. Vmícháme psyllium, mletá lněná semínka, slunečnicová a dýňová semínka a dobře zamícháme. Necháme asi 5 minut stát.

3
Hotovo

Přendáme do menší sádlem vymazané formy na chleba a pečeme zhruba 40 minut nebo dokud chleba nezezlátne na povrchu. (Doba pečení záleží na troubě.)

4
Hotovo

Po upečení necháme chleba stát ještě 10 minut ve formě, poté vyndáme a necháme úplně vychladnout , než se do něj zakousneme.

Dobrou chuť :)

admin

Low carb a keto indické kuře na kari
předchozí
Low carb a keto indické kuře na kari
Low carb a keto vdolky
další
Low carb a keto vdolky
Low carb a keto indické kuře na kari
předchozí
Low carb a keto indické kuře na kari
Low carb a keto vdolky
další
Low carb a keto vdolky

4 Comments Hide Comments

Ahojte… tak skúšala som dnes tento chlebík 🙂 je výborný. Nemala som to tahini, tak som dala smotanovu nátierku a pomleté sezamové semiačka…. a o jedno vajíčko menej. Chlebík je vláčny a mäkučný a celkom dobre vyrástol 🙂 Ďakujem za recept …. Martuška

Zdravím, prosím poraďte, na jakou teplotu chléb péct? Mám recepty na 150 i na 200°C a tento typ jsem nikdy neřekla. Děkuji

Zdravím Petro, pečte max na 160°. Chléb bude hotový, když vytažená špejle bude suchá. A díky za upozornění, jdu to hned doplnit 🙂

Napište komentář