Ingredience
-
3 lžíce másla
-
3 ks jarní cibulky
-
2 stroužky česneku
-
450g na půlky nakrájených žampionů
-
1 hrnek smetany na šlehání
-
dle chuti himalájská sůl a pepř
-
100g strouhaného čedaru
-
1/2 hrnku strouhaného parmezánu
-
1/2 hrnku mandlové mouky
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
|
2
Hotovo
|
Žampíony sundáme z ohně a přendáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat. |
3
Hotovo
|
Do pánve si dáme na mírný oheň smetanu na šlehání, sůl a pepř a necháme lehce projít varem. Nasypeme nastrouhaný čedar a mícháme až omáčka zhoustne. |
4
Hotovo
|
Sýrovou omáčkou zalijeme žampióny v pekáčku, zasypeme parmesánem a mandlovou moukou a dáme na 30 minut zapéct do trouby vyhřáté na 200°C. |
5
Hotovo
|
Low carb a keto gratinované žampióny chutnají fantasticky samotné ale i jako příloha k masu. Dobrou chuť :) |