Ingredience
-
1 střední lilek (kolem 300g)
-
půlka citronu
-
pár lístků máty
-
1 lžička balsamica
-
1 lžička olivového oleje
-
1 stroužek česneku
-
dle chuti sůl a pepř
-
Labneh
-
200g tučného jogurtu
-
špetka soli
Postup
Kroky
1
Hotovo
|
Nejdříve si připravíme labneh. Do sítka si dáme plátýnko, do kterého přendáme jogurt a necháme v ledničce přes noc vykapat do misky. Druhý den vzniklý "jogurtový sýr" mírně osolíme, přidáme nastrouhaný česnek, zamícháme a necháme stranou. |
2
Hotovo
|
Lilek nakrájíme na kolečka cca 1.5cm široká, citron nakrájíme na tenké plátky a oboje dáme buď na klasický nebo kontaktní gril grilovat z obou stran. Hlídáme, abychom nespálili :). |
3
Hotovo
|
Mezitím dáme do misky mátu, lžičku balsamica a lžičku olivového oleje, dle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme. |
4
Hotovo
|
Na talíř nandáme labneh s česnekem, rozprostřeme po talíři. Na něj naskládáme grilovaný lilek a citron a nakonec zalijeme mátovou zálivkou. Dobrou chuť :) |